Slik skal Bryn bli et Oslos mest attraktive områder 

Naboområdene Bryn og Helsfyr er to viktige knutepunkt i Oslo, og rommer til sammen over 3000 virksomheter. Nå står hele denne delen av byen overfor en spennende utvikling der nye boliger, kontorbygg og servicetilbud skaper et stadig mer yrende byliv.

 

Lokale kafeer og butikker på gateplan. Kollektivtransport i umiddelbar nærhet. Yrende folkeliv, og grøntarealer langs Alnaelva. Med et kontor eller en bolig på Bryn skal du snart få følelsen av å være i hjertet av en egen by i byen.

– Bryn er allerede et attraktivt område av mange grunner. Det er kort vei til naturperler, t-banen, toget og bussen. Brukerundersøkelser opp gjennom årene viser at ansatte som jobber her er svært fornøyde med Bryn som arbeidssted. Likevel er området i sterk utvikling, og skal vekkes ordentlig til live i løpet av de neste årene, sier Stig Jensen i Bryn-Helsfyr-samarbeidet.

Bryn-Helsfyr-samarbeidet består av over 20 eiendomsaktører som samarbeider om å formidle forvandlingen av hele Bryn-Helsfyr-området mot en levende del av Oslo til byens befolkning. Samarbeidet startet for 20 år siden. 

– Mange spennende samarbeid og planer i er gang, hvor stikkordet for eiendomsaktørene er å skape en større og bedre form for helhet.

«Ansatte som jobber her er svært fornøyde med Bryn som arbeidssted»

– Stig Jensen i Bryn-Helsfyr-samarbeidet

Et satsningsområde

På Bryn skal det bygges en grønn og moderne bydel. Her har flere grunneiere gått i samarbeid rundt en felles visjon om at boliger, næringsområder, handel, servering og kultur skal skape en attraktiv helhet med liv og energi.

Det er ikke bare eiendomsaktørene som satser stort her. Oslo kommune peker ut Hovinbyen som byens største utviklingsområde, og nevner Bryn-Helsfyr-området som ett av tre sentra. Byutviklingsområdet Hovinbyen strekker seg fra Løren i vest til Breivoll i øst og fra Bjerke i nord til Bryn i sør.

– Oslos videre vekst skal i stor grad skje rundt viktige og sentrumsnære knutepunkt hvor forholdene ligger til rette for effektiv grønn mobilitet. Utviklingen skal også legge til rette for at det skal bli godt å jobbe, bo, leve og oppleve i området. Bryn er stort og allsidig, og tilfredsstiller som Helsfyr alle de grunnleggende kriteriene, sier Jensen.

– Bryn er og blir et viktig knutepunkt. Det ligger kun noen minutter fra sentrum med bil, kollektivtransport og sykkel. Det ligger på riktig side av sentrum med tanke på Gardermoen, og ved flotte grøntområder med Alnaelva som renner mot Svartdalen, sier Jensen.

 

Les også: Kan bli både kontorer og boliger

Bryn har vært et av Oslos viktigste industriområder med teglverk og fyrstikk- og tekstilfabrikker.